”Kunderne fortæller, at de har hørt om os i radioen” – Chokolicius fik øget kendskabsgrad vha. radioannoncer

”Kunderne fortæller, at de har hørt om os i radioen” – Chokolicius fik øget kendskabsgrad vha. radioannoncer

Den nystartede virksomhed Chokolicius har i dag mærket tydelig effekt af annoncering i JFMs lokale radiostationer

Udfordring

Maja Højgaard startede Chokolicius i september 2022 i Viborg. Hun startede fra 0 – og uden et lokalt netværk, hvorfor det var svært at nå ud til lokale kunder. Hun havde behov for at øge synligheden overfor potentielle kunder i og omkring Viborg. I starten afprøvede hun sociale medier – både Instagram og Facebook, men som nystiftet virksomhed rakte kampagnebudgettet ikke til at ”bryde lydmuren” mod større konkurrerende virksomheder. Maja var derfor på udkig efter en annonceringsform, der henvendte sig direkte til lokalmiljøet.

Idé

Maja kontaktede JFMs afdeling i Viborg, og blev koblet til vores radio-specialist, Henrik. Sammen fik de skræddersyet nogle radiospots, som afspejlede Maja og Chokolicius’ ønsker og behov ift. at øge den lokale kendskabsgrad.

Resultater
  • Chokolicius oplever et langt større lokalt kendskab, hvor kunderne kommer ind i butikken og siger, at de har hørt om forretningen i radioen.
estimerede eksponeringer på 30 dage*

Chokolade på JFMs frekvenser – hvordan er det gået?

Chokolicius er en lokal forretning i Viborg, der frister med lækre håndlavede chokolader af naturlige og friske råvarer. Chokoladerne er fyldt med smagsoplevelser af f.eks. æble, citron, cognac, ananas & kokos – og det bedste af det hele; der er ingen kunstige tilsætningsstoffer i. Chokolicius sælger sine chokolader lokalt fra forretningen i Viborg, men leverer også til arrangementer som polterabend, bryllupper, til hoteller og lignende.

Ingen i Viborg kendte noget til Chokolicius eller Maja Højgaard, da hun åbnede forretningen. Hun blev hurtigt klar over, at hun måtte gøre noget, for at nå ud til potentielle kunder lokalt i Viborg. Maja kontaktede JFMs lokale radioafdeling for at høre om mulighederne. Sammen med vores radio-specialist Henrik, sammensatte de radiospots, som levede op til budgettet, ønskerne og behovet.

Løsningen blev, at Chokolicius markedsførte sig med programsponsorater til programmer som ”Julekampagne 2022”, ”Giga-Mega-Quiz”, ”Påske”-sponsorat og et sponsorat ved ”Valentinsdag”, hvor Chokolicius’ chokolader blev smagt og vurderet live af værterne i radioen, og hvor lyttere kunne vinde en kurv med chokolader til deres nærmeste.

Fælles for sponsoraterne har været, at mange kunder fortæller, at de netop har hørt om butikken i radioen. Mange af disse kunder er blevet en del af Chokolicius’ faste kundekreds.

Billede af Maja Højgaard, ejer af Chokolicius

”En kørelærer kom ind i butikken efter at have hørt vores reklame i radioen hele dagen, og MÅTTE bare smage nogle af vores chokolader. Vi kan virkelig mærke den positive lokale effekt, som radioen har givet os”

Hvordan kan sådan et radiospot lyde?

Lyt til et radiospot, som blev produceret til Chokolicius og sendt i Radio Viborg. Bemærk venligst at alle tilbud og/eller nyheder som præsenteres i radiospottet kan være udgået.

Chokoladen kommer ud til viborgenserne

  • Chokolicius startede i september 2022, og har siden da oplevet øget tilgang af kunder til butikken i Viborg
  • Maja fortæller, at forskellen fra før og efter radiospots, er til at mærke. Nu får de forespørgsler til arrangementer og har en mere fast kundekreds

Som nystiftet virksomhed har det været vigtigt for Maja og Chokolicius, at få mest ud af markedsføringsbudgettet med effekten at ramme potentielle lokale kunder. JFMs radiostationer lyttes ugentligt af 786.000 danskere. Radio Viborg rammer i lokalområdet ugentligt 105.000 af dem.

Samarbejdet mellem Chokolicius og JFM er en succes. Maja Højgaard fortæller, at hun er virkelig glad – både for effekten og for den måde radiospecialisten Henrik, fra starten satte sig ind i hendes situation.

Vil du vide mere om Radio? Få et overblik over Radio her

*estimeret vha. Gallups Lokalradio Index – 2. halvår 2022

Har du brug for hjælp til digital annoncering?

Kontakt os Book møde

Kan vi hjælpe?

Vi sidder klar ved telefonen mandag-torsdag fra 8.00-16.00 og fredag fra 08.00-15.30.
Du kan også altid sende os en mail på: markedsfoering@jfmedier.dk – så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Book et møde i dag og få lagt en gratis markedsføringsplan

Navn*
Firma*
CVR nummer*
Arbejdsmail*
Telefon*
Indtast mødeinformationer
Foretrukne dage
Kommentar

Få større effekt af din markedsføring, få styr på dine unikke kvaliteter

Har du helt styr på dine unikke kvaliteter? Altså hvordan du skiller dig ud fra mængden, så kunderne vælger dig fremfor konkurrenten?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en guide til at skille dig ud fra dine konkurrenter og få flere kunder i ”butikken”.

Indtast dine kontaktoplysninger her*
Fornavn
Efternavn
Virksomhed
Din arbejds e-mail
Jeg accepterer nedenstående samtykke

2 Håndværkere som arbejder med tagkonstruktion

Nyhedsbrevet, der styrker din markedsføring
*Ved tilmelding: Når du samtykker til modtagelse af nyhedsbreve fra Jysk Fynske Medier P/S, accepterer du modtagelse af elektroniske nyhedsbreve, som indeholder nyheder, markedsføringstiltag, konkurrencer samt tilbud om deltagelse i sociale og fagligevents for Jysk Fynske Medie samt udvalgte datterselskaber og egene brands. klik her for en komplet oversigt over udvalgte datterselskaber og brands. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via linket i bunden af den tilsendte e-mail eller ved henvendelse. Læs vores privatlivs- og cookiepolitik her