Få det største afkast med de rette marketingkanaler

Du har virksomheden, produktet og de potentielle kunder i markedet. Men hvordan får du bedst skabt opmærksomhed omkring din virksomhed, og gjort dine produkter synlige overfor kunderne?
Det starter med de rigtige marketingkanaler – og dem er der mange af!
De mange kanaler rammer din målgruppe på forskellige måder, og et godt mix kan sikre,
at dit budskab finder vej til målgruppen 🎯
For nogle virksomheder giver det mest mening at tildele sit budget på en enkelt kanal eller to, hvor det for andre giver mere effekt at sprede sit budget på mange forskellige kanaler.
Hvad giver mest mening for dig? Start med at få overblikket over de kanaler, der har størst chance for at vækste din forretning 📈
📱 Digital:
I takt med at verden er blevet mere digital, bruger vi mere af vores tid på de digitale platforme. Derfor er det også naturligt, at mange fokuserer det meste af deres markedsføring online.
📄 Print:
Fysisk markedsføring har været dømt ude flere gange, og alligevel er den stadig en populær kommunikationsform. Kunderne får rigeligt med digitale indtryk, og så kan print noget andet og ekstra.
📻 Radio:
Radio er en rigtig god måde, hvorpå du kan nå ud til en masse mennesker og styrke din virksomhed. Et radiospot fungerer godt til opmærksomhedsskabelse, og vil derfor have stor effekt på din virksomheds synlighed.
Selvom en radioreklame kan være forstyrrende, når du bare gerne vil synge med på dit yndlings-Helmig-nummer, er det immervæk en rigtig god måde at nå ud til en masse mennesker.
Digitale kanaler
Den digitale jungle har vokset sig stor, og man kan derfor hurtigt fare vild derinde, hvis man ikke ved hvilken retning man skal gå.
Vi vil derfor prøve at stikke dig et kort i hånden, der giver overblik over de mest brugte digitale kanaler.
Med sine 2,9 milliarder brugere er Facebook (nu kaldet Meta) verdens største sociale medie. Det betyder, at man har mulighed for at ramme rigtig mange mennesker gennem deres annonceringsplatform.
Styrker: God til at drive trafik, leads og konverteringer på website. Gode segmenteringsmuligheder.
Svagheder: Stor konkurrence og kamp om opmærksomhed. Meget digitalt flimmer.
Bedst til: B2C, men kan også bruges til B2B.
Instagram er et socialt medie, som har specialiseret sine tjenester til fotodeling, hvilket er særligt passende for dig, som sælger fysiske produkter eller beskæftiger dig med f.eks. mad eller rejser. Annonceringsmæssigt ryger Instagram ind under Facebook som annonceplacering, og man har derfor de samme muligheder ift. segmentering.
Styrker: God til videointeraktion og engagement. Meget velegnet til salg af visuelt tillokkende produkter og ydelser.
Svagheder: Stor konkurrence og kamp om opmærksomhed. Meget digitalt flimmer.
Bedst til: Udelukkende B2C.
Google Search Ads
Google er verdens største søgemaskine. Gennem Search Ads (søgeannoncer) kan du ”snyde” dig til topplaceringer på bestemte søgeord. Er du f.eks. kiropraktiker på Fyn, vil søgeord som ”Bedste kiropraktiker på Fyn” være meget værdifuldt. Kanalen fungerer også rigtig godt som ”testkørsel” for en mere langsigtet SEO (søgemaskineoptimering) investering.
Styrker: Rigtig god til at drive relevant og kvalificeret trafik til dit website.
Svagheder: Kan være dyr hvis konkurrencen på dine søgeord er stor.
Bedst til: Velegnet til både B2C og B2B.
SEO
SEO, som betyder søgemaskineoptimering, har til formål at øge mængden af besøgende på din hjemmeside gennem organisk trafik.
Organisk trafik er, når kunderne benytter Google eller andre søgemaskiner til at finde alverdens ting på nettet. Din placering på diverse Google søgninger bestemmer, hvor mange der ser og klikker på netop din hjemmeside.
Den eftertragtede førsteplads på Google søgninger sikrer, at du får cirka 30% af alle klik, hvorimod en plads som nr. 10 kun giver 2,4%.
Styrker: Kan være en billig måde at få trafik til din hjemmeside.
Svagheder: Da de høje placeringer er meget eftertragtede, er der naturligvis også meget konkurrence om at have den bedste SEO-optimering på udvalgte søgeord.
Bedst til: Velegnet til både B2C og B2B.
E-mail marketing
Den gamle traver inden for digital marketing, som stadig er en af de absolut mest effektive kanaler. Kommunikationen er direkte med potentielle kunder, og man skal ikke kæmpe med andre om opmærksomheden, når man først har fået dem over på sit nyhedsbrev.
Styrker: Det største afkast på din investering, blandt alle kanaler. I gennemsnit får man 42 kroner igen, for hver krone brugt på e-mail marketing. Tal direkte til dine kunder og målgruppe og få deres fulde opmærksomhed, hver gang de åbner din e-mail.
Svagheder: Det kræver en solid og vedholdende indsats baseret på værdifuldt indhold.
Bedst til: Velegnet til både B2C og B2B.
Display-annoncer & YouTube Ads
Display-annoncer vises forskellige steder på diverse hjemmesider, og YouTube Ads vises på YouTube platformen gennem relevant segmentering. Disse kanaler er gode til at skabe synlighed og sørger for løbende at være til stede i din målgruppes erindring (”top-of-mind”).
Styrker: God til at skabe synlighed overfor din målgruppe, så de har dig i tankerne ved den afgørende beslutning.
Svagheder: Kan drukne i meget visuelt støj, da kampen om opmærksomhed er stor.
Bedst til: Velegnet til både B2C og B2B.
Print som kanal
Tillid og troværdighed er fundamentet for ethvert budskab, og derfor kan print få dit budskab igennem reklame-støjen, på en måde, som digitale kanaler ikke formår.
Kan din virksomhed få gavn af offline markedsføring?
Det giver god mening at kombinere digitale kanaler med fysisk markedsføring, som for eksempel print i aviser og magasiner. Mange har ofte proklameret at print er død, nu hvor den digitale verden har taget over – men fysisk markedsføring kan noget, som digitale medier ikke kan.
Digitale kanaler er kendt for stor konkurrence for hvert sekund af vores opmærksomhed. Alle kneb bruges for at få os til at lægge mærke til digitale budskaber – derfor er vores barriere højere. Når vi læser den fysiske avis, giver vi os derimod bedre tid til at læse budskaberne. Undersøgelser viser, at læserne husker budskabet længere, når de modtager dem gennem fysisk markedsføring.
Så hvorfor skal du kombinere en online-indsats med kanaler, der ikke er strøm på?
- Der er mindre støj ved fysiske reklamer end på de digitale platforme.
- Offline aktiverer sanserne.
- Dit budskab står mere rent uden det digitale flimmer, og læserne kan huske budskabet i længere tid.
- Fysisk markedsføring rammer kunder og målgrupper, du ikke rammer med online markedsføring alene.
Hvis tillid er nøglen til at skabe en relation med forbrugeren, er print faktisk godt rustet til at gøre en forskel. Ifølge MarketingSherpa* spiller print en fremtrædende rolle blandt de fem mest betroede reklamekanaler:
- Trykte annoncer i aviser og magasiner (82%)
- TV-reklamer (80 %)
- Direct mail-reklamer og kataloger (76%)
- Radio (71%)
- Udendørs skiltning (69%)
*Marketing Chart: Which advertising channels consumers trust most and least when making purchases, Marketing Sherpa, 17. Januar 2017
Radio som kanal
Kom i ørene på din målgruppe
Som medie er radio effektiv til at komme ind i bevidstheden på din målgruppe. Især lokale radiostationer er effektive som markedsføringskanaler. De rammer kunder, som er i nærområdet og påvirker forbrugerne ubevidst.
Mange arbejder eller kører bil, mens de lytter til radio. Og de skruer ikke væk eller slukker midt i din reklame. Til gengæld kender de dig, når de aktivt går i markedet efter dit produkt eller ydelse. Derfor vil de have nemmere ved at genkende dit brand i mængden af konkurrenter.
Derudover er radioen god til at:
- Skabe stemning og billeder
Med musik og lyd får du en unik mulighed for at skabe stemning og følelser hos lytteren. Mange handler ofte ud fra følelser, derfor vil de også bedre være i stand til at huske dit brand. - Betale din investering tilbage
Investerer du 100 kr. i radio annoncering, får du i gennemsnit 350 kr. igen. Det er altså en god investering at komme i ørene på din målgruppe. - Være tæt på købsintentionen
Når dit budskab rammer lytterens øre, er det ofte i den helt rigtige situation. Det kan være på jobbet, i bilen på vej mod indkøb eller endda i en butik i gang med at gøre indkøb. - Skabe høj troværdighed
Radio er et medie med høj troværdighed. Derfor kan det give øget salg, da man handler hos dem, man kender og stoler på.
Radio lader dig fortælle din gode historie
Når dine budskaber drøner ud af radioen i netop dit forretningsområde, bliver du sat i øjenhøjde med de lokale radioværter og bliver en del at lokalsamfundets vante stemme.
Når du skal fange lytternes trang til at handle hurtigt
Vi kender det fra alle mulige andre former for annoncering. Og i andre aspekter af dagligdagen. Handler vi ikke med det samme, falder chancen for, at vi overhovedet handler markant.
Når det vigtigste er, at du bliver husket
Det rigtige radiospot kan gøre hele forskellen mellem dig og dine konkurrenter. Vil du opbygge kendskab og være top-of-mind, kan radioen flytte bjerge.
Husk på, at alle kunder ikke er i markedet for at handle lige nu. Men når de kommer, er det en stor fordel, at de ved, hvem du er. For i 49% af tilfældene, har forbrugeren besluttet sig for, hvor de ønsker at handle. De resterende 51% vælger typisk mellem 2-3 udbydere.
Og du kender det sikkert også fra sig selv. Du har en tendens til at vælge en leverandør eller butik, som du allerede har et kendskab til.
Multikanalmarkedsføring
Multikanalmarkedsføring eller tværmediel markedsføring, kært barn har mange navne. I bund og grund handler det om at kommunikere på tværs af kanaler, for at maksimere effekten.
Ved at være til stede på forskellige kanaler, får man en tydeligere profil og sit budskab spredt meget bedre ud. På den måde har man langt større chance for at ramme ens målgruppe, der hvor de befinder sig.
Analysen af feedback fra kunderne, kan bruges på tværs af kanaler, hvilket mindsker omkostningerne og øger relevansen af din markedsføring.
Forbrugerne bevæger sig på tværs af kanaler hver dag og kan derfor rammes flere gange af dit budskab.