72% af danskerne er månedligt
i kontakt med et printmedie

Printmediet lever stadig!

Som en af Danmarks største medievirksomheder ligger det i vores DNA konstant at holde os opdateret på, hvordan mediebilledet udvikler sig. Printmediets udvikling holder vi et særligt vågent øje på, fordi den ad flere omgange er blevet spået sin død.

Den opfattelse gør seneste opgørelser over avisernes læsertal (andet halvår 2022/første halvår 2023) op med. Læsertallene viser sig at være stabile! Særligt overraskende er det, at 24% af den helt unge mediebruger ugentligt er i kontakt med et landsdækkende, regionalt eller lokalt dagblad på print.

At der faktisk på en måned er 72 pct. af danskerne, der er i kontakt med rene printmedier – altså, næsten tre ud af fire, overrasker Dennis Christensen, der i en artikel i Media Watch analyserer på avisernes læsertal.

Når jeg lægger tallene sammen for alle printmedier, aviserne, månedsmagasiner, fagforeningsblade, organisationsblade osv., så er der faktisk på en måned 72 pct. af danskerne, der er i kontakt med rene printmedier – altså, det er næsten tre ud af fire

Analysechef Danske Medier, Dennis Christensen

Printprodukter er stadig tidssvarende, og brugerne er stadig interesseret. Så print lever. Og virker! Annoncering i dagblade og ugeaviser møder læsere med tid til fordybelse, der har valgt troværdigt, kvalitetsindhold.

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder for annoncering, har vi mere end 100 specialister i huset, med kompetencer inden for både nye og traditionelle medier, der kan give dig en medieanbefaling kun med fokus på, hvad der giver din forretning de bedste resultater.

Vil du gerne høre mere om,
hvad print kan gøre for din virksomhed?

læsere i vores ugeaviser hver uge
læsere i vores dagblade hver uge

De trykte medier giver plads til fordybelse

Printmediernes styrke ligger i, at den i sig selv skaber et roligere rum for læseren, hvor der er plads til mere fordybelse end ved digitale medier. Der er ingen støj om budskaberne, og du har derfor mulighed for at kommunikere i længere tid og med mere detaljerede budskaber.

Annoncering i dagbladene giver adgang til dedikerede læsere, der har stor interesse i det liv, der leves i det lokalliv, de er en del af. Læserne af dagblade betaler for deres abonnement, og har dermed aktivt tilvalgt produktet. Og så er der troværdigheden! Annoncer ved nyhedsbaseret indhold, opleves mere troværdige.

Ugeaviserne giver dine annoncer en lokal forankring. Alle lokalområder har deres egen lokale ugeavis, så uanset hvilket lokalområde du ønsker at bringe dine budskaber, er ugeavisen et godt valg og et stærkt medie. Ugeavisen er også ”Talk of the town”. Der skrives om stort, småt og lokalt – om noget vi ved noget om og kan tale med om. Den handler om livet hyper lokalt. Her og nu.

Ønsker du større opmærksomhed og mulighed for tid til at præsenterer dit budskab, så udnyt dagbladenes høje troværdighed og læsernes lyst til fordybelse. Fortæl din historie i et eksklusivt miljø, med ”tid” til at gå i dybden, uden at budskabet drukner i andet reklamestøj.

*Kilde: Danmarks Statistik, FU08, 2021

Er du interesseret i at høre mere?

Vi kontakter dig indenfor 48 timer og giver dig et overblik over alle mulighederne.

QR kode er back in business

Anvendelse af QR i dine printmaterialer driver god trafik til din hjemmeside, og giver dig mulighed for at følge op på trafikken fra din printannonce.

Printlæsere klikker sig mere rundt og fordyber sig i indholdet. Det så vi bl.a. i en kampagne for Jobdanmark, hvor printlæseren, der var henvist via QR, i gennemsnit så 1,19 sider, hvor andet betalt trafik lå på 1,00-1,06.

Virker printmedier stadig?

Printmediet er unikt, da det kan noget, som moderne medier har svært ved; at “holde” på læseren. Når forbrugeren læser i en avis, er det typisk om morgenen ved morgenkaffen eller i toget på vej til arbejde. Med andre ord, er det tidspunkter, hvor læseren har tid og lyst til at lade sig fordybe og opsluge i et printmedie.
Læsning i printmedier står derfor i kontrast til læsning på digitale medier. Skærmen opfører sig som et distraherende element, og derfor er det nemmere at binde opmærksomheden i printmedier. Printmediet er derudover et medie med et stabilt læserflow og har senest i 2022 oplevet en mindre vækst i læsertal*.

*Kilde: Mediawatch, 2023

Fakta om printmedier

JFMs printmedier er stærkt repræsenteret af personer i den købestærke alder fra 50 år og opefter. Heraf har cirka 80% af læserne ansvaret for indkøb derhjemme.
Derudover giver JMFs printmedier mulighed for at bruge informationstunge reklamebudskaber, har en høj dækning per udgivelse, lokal forankring – dvs. mulighed for at være geografisk selektiv, har høj troværdighed og så dækker de målgrupper, som ellers er svære at ramme (f.eks. højtuddannede og erhvervsaktive).

3 facts om printmedier

1. Troværdig  kommunikation

Med annoncer i printmedier – f.eks. ugeaviser og dagblade – giver det dig mulighed for, at anvende den troværdighed, som printmedierne har, til din fordel. Det giver nemlig en afsmittende effekt på dine annoncer, som giver et troværdigt og professionelt udtryk til potentielle kunder.

2. Større accept hos kunderne

Når læseren fordyber sig i avisen, har de større mulighed for at indtage og analysere annoncer. Det giver derfor en større brandbevidsthed hos den enkelte forbruger, som kan være med til at øge din forretnings image.

3. Printmedier i en moderne verden

Printmedierne er tilstede i sin traditionelle fysiske form og i en nyere online udgave. Fleksibiliteten ved at annoncere i et printmedie er derfor, at annoncen vises for alle slags læsere og iblandt professionelt produceret journalistisk indhold.

 

Vil du gerne have mere info eller en uforpligtende snak om dine muligheder?

Så udfyld formularen herunder – så kontakter vi dig indenfor 48 timer på hverdage. Alle tilbud er uforpligtende.

Navn*
E-mail*
Telefon*
Post nr.*
Virksomhed*
Kommentar
Læs vores cookie- og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os.

Dyk ned i vores printmedier

Herunder finder du et udsnit af nogle af vores ugeaviser og dagblade.

Kontakt os Book møde

Kan vi hjælpe?

Vi sidder klar ved telefonen mandag-torsdag fra 8.00-16.00 og fredag fra 08.00-15.30.
Du kan også altid sende os en mail på: markedsfoering@jfmedier.dk – så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Book et møde i dag og få lagt en gratis markedsføringsplan

Navn*
Firma*
CVR nummer*
Arbejdsmail*
Telefon*
Indtast mødeinformationer
Foretrukne dage
Kommentar

Få større effekt af din markedsføring, få styr på dine unikke kvaliteter

Har du helt styr på dine unikke kvaliteter? Altså hvordan du skiller dig ud fra mængden, så kunderne vælger dig fremfor konkurrenten?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en guide til at skille dig ud fra dine konkurrenter og få flere kunder i ”butikken”.

var posturl = 'https://app.emarketeer.com/ext/form/receiver.php'; submitMe = function(){ document.forms['emform_338295a5d25cc398d2aaad27e80154adb5d3f3a'].action = posturl; document.forms['emform_338295a5d25cc398d2aaad27e80154adb5d3f3a'].submit(); }
Indtast dine kontaktoplysninger her*
Fornavn
Efternavn
Virksomhed
Din arbejds e-mail
Jeg accepterer nedenstående samtykke

2 Håndværkere som arbejder med tagkonstruktion

Nyhedsbrevet, der styrker din markedsføring
*Ved tilmelding: Når du samtykker til modtagelse af nyhedsbreve fra Jysk Fynske Medier P/S, accepterer du modtagelse af elektroniske nyhedsbreve, som indeholder nyheder, markedsføringstiltag, konkurrencer samt tilbud om deltagelse i sociale og fagligevents for Jysk Fynske Medie samt udvalgte datterselskaber og egene brands. klik her for en komplet oversigt over udvalgte datterselskaber og brands. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via linket i bunden af den tilsendte e-mail eller ved henvendelse. Læs vores privatlivs- og cookiepolitik her