META-Data hvafornoget…?

Kort fortalt er META-Data et digitalt vejskilt, som leder kunder mod din forretning.
Før vi går i dybden, får du først lidt baggrundsviden.
Når du søger efter et produkt eller en ydelse, vil du blive vist en række resultater, som matcher din søgning. Som udgangspunkt vil de øverste resultater være præget af betalte annoncer.
Hvis du søger efter et produkt, vil du blive vist produktannoncer. Søger du derimod efter en servicevirksomhed, eksempelvis en tømrer, vil de øverste resultater ofte være Google Business Profiles.
Herefter kommer de organiske resultater, og det er dem, du kan præge med dine META-Data.
Meta-dataene er vigtige, fordi det er dit digitale gadeskilt. Det gadeskilt som skal lede kunder ind i din butik – eller hjemmeside, i dette tilfælde. Den er vigtig, fordi den kan øge antal af besøgende på din hjemmeside.
Meta-data består af 2 hovedelementer:
- Title Tag
- Metabeskrivelse
1. Title tag
Det første Google kigger efter, når en forbruger foretager en Google søgning, er Title Tags. Det er altså førstehåndsindtrykket af dit site, og skal fortælle hvad der kan forventes på din hjemmeside.
Det skal altså fortælle, hvad forbrugeren kommer ind til, når de klikker sig ind på din hjemmeside.
Sælger du fodbolde, skal der ikke stå basketbolde i dit Title tag.
Du skal huske at tænke en CTA, også kaldt Call-To-Action, ind i dit Title tag. En effektiv CTA, leder kunderne hen i mod at foretage den handling, du gerne vil have dem til.
Title Tags kan deles op på denne måde:
Primært søgeord | Sekundært søgeord | Call-to-action/fordel
Eksempler:
Tømrer Odense | Kontakt din lokale tømrermester i dag
Dametøjsbutikken [2022] Køb modetøj fra danske Dametøjsbutikken
2. Meta beskrivelse
Hvor dit Title tag bliver indlæst af Google, gør din Meta beskrivelse ikke. Det betyder, at den ikke har en direkte effekt på, hvordan Google ranker din hjemmeside i søgeresultaterne.
Dog skal du huske, at det er din metabeskrivelse, som påvirker forbrugernes adfærd. En effektiv og konkret metabeskrivelse, giver forbrugeren en grund til at besøge din hjemmeside.
Og Google kan godt lide, hvis din hjemmeside får mange besøgende, da det fortæller, at den er populær og relevant. Og det kan du altså påvirke med din metabeskrivelse.
Så hvordan laver du en effektiv metabeskrivelse?
For det første skal den være mellem 120-150 tegn lang.
Tænk så dine unikke kvaliteter ind i den. Det er de kvaliteter, som er unikke for lige præcis din virksomhed. Husk også en god Call-To-Action. Du kan derfor opdele din metabeskrivelse som:
Primært søgeord | CTA | Sekundært søgeord | Unik kvalitet
Eksempler:
Vælg en tømrermester med mere end 30 års erfaring. Både tømrer- og murerarbejde klares effektivt og professionelt. Få et uforpligtende tilbud i dag.
Shop blandt vores udvalg af modetøj fra Dametøjsbutikken. Hos os har du mulighed for at bytte i butik ✓ 30 dages returret ✓ Dag-til-dag-levering
3 hurtige tips til effektive Title Tags og Meta beskrivelse:
1. Lav aldrig title tags og metabeskrivelser der starter på samme måde
Google vil opfatte det som redundant, og ændre din Metabeskrivelse automatisk. Og så kan du ikke selv styre hvad det står.
2. Brug beskrivende tillægsord
Hvilken ville du vælge?
Opskrift på frikadeller.
Opskrift på lækre frikadeller.
Nummer 2, ikke sandt?
3. Brug kun ord som står på landingssiden
Dine metabeskrivelse er et kort resume af siden. Og den skal være sigende. Hvis du ikke bruger samme ord, risikerer du, at Google ændrer den automatisk. Igen vil du ikke selv kunne styre, hvad der står i beskrivelsen.
Var det en tung omgang?
Vores SEO-eksperter sidder klar til at hjælpe dig videre, mod en god placering på Google.
Uanset dit udgangspunkt, kan du blive guidet mod indhold, som kan booste din tilstedeværelse på Google. Og dermed få større sandsynlighed for at blive fundet online.